Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 15.–17.11. Suomen suurimmat maa-talousalan messut ja AIV on tietenkin mukana. Tule tapaamaan meitä hallin
6 osastolle 6d80, niin kuulet mm. siitä, miten saat maidon pitoisuudet ja hinnan ylös. Nähdään pian, lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa Maatalouskonemessuista

Rajoita maidon hinta ylös

Rehun säilönnällä voit vaikuttaa maidon pitoisuuksiin. Yksi vahvimmista keinoista saada maitoon lisää rasvaa on estää säilönnän aikana liiallinen käyminen eli rajoittaa käymistä. Säilörehun jäljellä olevat sokerit kertovat, että käymisen rajoittaminen on onnistunut.

Siilossa tapahtuvan käymisen rajoittaminen säästää energiaa pötsimikrobeille, jolloin myös mikrobivalkuaista muodostuu pötsissä enemmän. Lisäksi rajoittuneesti käynyt rehu on maittavaa.

Säilöntäainevalintaa tehdessäsi valitset myös maidon pitoisuuksia. Valitse viisaasti ja saat paremman hinnan maidostasi.

  • AIV rajoittaa rehun käymistä, toisin kuin biologiset säilöntäaineet.
  • Rajoittuneesti käynyt säilörehu parantaa maidon pitoisuuksia ja hintaa.

 

Lähteet:
Huhtanen P., Nousiainen, J.I., Khalili, H., Jaakkola, S. and Heikkilä, T. 2003. Relationships between silage fermentation characteristics and milk production parameters: analyses of literature data. Livestock Production Science 81: 57–73.


Edellinen uutinen
Seuraava uutinen
aiv-logo
Yhteydenotto

Jätä meille viesti ja otamme sinuun yhteyttä!

+358