image

4H-järjestö ja Taminco Finland Oy järjestävät muovisten AIV-liuosastioiden keräyksen 14.–15.10. Haluamme kannustaa maanviljelijät mukaan ympäristötalkoisiin ja kerätä 180 000 kg muovia teollisuuden raaka-aineeksi. Tästä määrästä pystyy valmistamaan esimerkiksi yli 1000 kilometriä salaojaputkea eli yli Suomen mitan.   

Maatilat voivat ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit viranomaisvaatimukset täyttävään keräykseen. Keräykseen otetaan kanisterit ja tynnyrit, joissa on säilötty jotakin seuraavista: AIV, Propcorn, Stabilizer, Prima ja Mestarin Vahva.

Muita markkinoilla olevia säilöntäainekäytössä olevia astioita ei oteta vastaan turvallisuussyistä. Palautettavien astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkillisia. Vuotavat, rikkinäiset tai paljon nestettä sisältävät astiat hylätään. Taminco Finland Oy huolehtii keräyspisteiden tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä. Kierrätettävät astiat hyödynnetään muovin jatkojalosteina Suomessa.

”Yksi Tamincon ydinarvoista on yhteisestä ympäristöstä huolehtiminen. Viljelijälle maksuttomalla kampanjalla haluamme kannustaa asiakkaitamme toimittamaan AIV-astiat keräyspisteeseen, jolloin ne päätyvät hyötykäyttöön”, kertoo AIV-liiketoiminnan vetäjä Kirsi Kuparinen.

”Haluamme myös omalta osaltamme tukea 4H-järjestöä tavoitteessaan edistää nuorten työllistymistä maaseudulla”, lisää Kuparinen.

Nuorille työkokemus kiertotalousalalta

Paikallisten 4H-yhdistysten järjestämät 70 keräyspistettä työllistävät 4H-nuoria eri puolilla Suomea. Keräyspisteistä pohjoisin sijaitsee Rovaniemellä, eteläisin Salossa, itäisin Ilomantsissa ja läntisin Isojoella.

Keräyspisteillä nuoret ottavat kanisterit ja tynnyrit vastaan, tarkastavat ja pakkaavat ne kuljetusta varten. Nuorilla on asianmukaiset suojavarusteet liuosastioiden käsittelyä varten ja heidät on opastettu tehtävään.

”Tämä keräyskampanja on hieno esimerkki siitä, miten yhdessä innovatiivisesti toimien voimme tarjota nuorille työllistymisen mahdollisuuksia”, toteaa nuorisotyön johtaja Marjaana Liukko Suomen 4H-liitosta.

”Kierrätys sekä kierto- ja biotalous nuorten työllistymisen ja yritystoiminnan mahdollistajina ovat 4H-järjestössä erityisen kiinnostuksen kohteina. Olemme innostuneita kaikista niistä mahdollisuuksista, joita näillä sektoreilla avautuu”, jatkaa Liukko.

Nuoria työllistävän ja viljelijöille maksuttoman valtakunnallisen keräyskampanjan järjestävät Suomen 4H-liitto, paikalliset 4H-yhdistykset ja Taminco Finland Oy. Kampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

Tietoja paikallisten 4H-yhdistyksien järjestämistä keräyspaikoista on internetsivulla www.4h.fi/AIVkeräys.

Lisätietoja:

Patrik Lindfors
yhteyspäällikkö
+358 40 569 1126
patrik.lindfors@4h.fi
Suomen 4H-liitto
www.4h.fi

Kirsi Kuparinen
AIV-liiketoiminnan vetäjä
+358 505555479
kirsikuparinen@eastman.com
Taminco Finland Oy / Eastman Chemical Company
www.AIV.fi


Edellinen uutinen
Seuraava uutinen
aiv-logo
Yhteydenotto

Jätä meille viesti ja otamme sinuun yhteyttä!

+358