Seosrehu on tasapainoista ja maittavaa rehua sekä eläimille että pilaajamikrobeille. Seosrehuun sekoitetaan sekä märkiä että kuivia rehukomponentteja ja niiden mukana rehuun tulee aina myös bakteereja, hiivoja ja homeita.

Rehussa on tarjolla kosteutta ja helppoliukoisia ravintoaineita. Lisäksi sekoituksen yhteydessä rehun sekaan tulee runsaasti happea.  Mikrobit lisääntyvät tällaisessa rehussa nopeasti erityisesti lämpimällä ilmalla.

Työtavoilla ja huolellisuudella voidaan huomattavasti edistää sitä, että seosrehu on raikasta ja maittavaa koko ruokintavälin ajan. Erityisen tärkeää on välttää, ettei rehuun sekoitu pilaantuneita rehukokkareita tai ettei seosrehuvaunun pohjalle jää vanhaa rehuerää. Pienikin erä pilaantunutta rehua riittää saastuttamaan koko seosrehuerän pilaajamikrobeilla.

Ruokintapöydällä olevan seosrehun laatua kannattaa havainnoida omin aistein ottaen näytettä myös rehukasan sisältä. Ruokintapöydän tyhjentäminen jäännösrehusta on myös osa seosrehuruokinnan hygienian hallintaa.

Stabilizer TMR Plus on orgaanisten happojen seos, jolla saadaan lisää peliaikaa, jos seosrehun lämpenemisen riski on olemassa. Tuotteen pinta-aktiiviset aineet edistävät aineen levittymistä ja tehoa.

Todennettu hyöty lämpenemisen estoon

Alla oleva kuvaaja havainnollistaa, kuinka säilöntäkokeessa Stabilizer TMR Plus hidasti merkittävästi seosrehun lämpenemistä jo annostelutasolla 2,5 l/tn. Koe tehtiin seosrehulla, jossa oli hyvälaatuista säilörehua, viljaa ja mäskiä.

Käytännön tilaolosuhteissa lämpenemisherkkyys ja aikaviiveet lämpenemisen alkamisessa ovat tapauskohtaisia. Kesäaikaan on mahdollista, että rehun pilaajamikrobit ovat jo päässeet lisääntymään rehukomponenteissa ennen seosrehun sekoittamista. Tällöin viive rehun lämpenemisessä voi olla huomattavasti lyhyempi kuin tässä kokeessa.

SEOSREHUN STABIILISUUS PARANEE HAPPOSÄILÖNNÄLLÄ


aiv-logo
Yhteydenotto

Jätä meille viesti ja otamme sinuun yhteyttä!

+358